Sms lån utan kreditprövning

När du ska söka om sms lån med direkt utbetalning, eller du, exempelvis, önskar att köpa något på avbetalning så kan inte din ansökan godkännas förrän du genomgått en kreditprövning. Detta gäller sms lån och för alla andra låneformer som det går att ansöka om i Sverige idag. Det beror helt enkelt på att det är lag på att ta en kreditupplysning på låntagaren. Sms lån utan kreditprövning är således omöjligt.

Den andra anledningen till varför långivaren behöver göra en kreditkoll på dig är för att se hur kreditvärdig du är. De behöver alltså veta hur din ekonomiska situation ser ut och om det är riskabelt att låna ut pengar till dig eller inte. För att få reda på detta så beräknas en kreditscore, från 0 till 100.

Det är ganska enkelt att förstå att desto högre kreditscore du har, desto bättre kreditvärdighet har du också och desto mer pengar är banken villig att låna ut till dig. Inte bara det, men desto högre poäng du har, desto bättre ränta kan du få på ditt lån och desto mer får du också låna. Ett kreditscore har alltså ganska stor påverkan.

De långivare som godkänner betalningsanmärkningar lägger mindre vikt vid din kreditscore, men generellt kan man säga att om du får en score på 10 poäng eller mindre så kommer du få avslag på ansökan. Har du skulder hos kronofogden är det exempelvis omöjligt att få lån.

 

Personer som får hög kreditvärdighet vid kreditprövning

Undrar du kanske vem det är som för hög kreditvärdighet? Det svaret är ganska enkelt: Desto bättre relation mellan intäkter och utgifter, desto högre score får du. I tillägg behöver du ha en god kredithistorik, vilket framgår av kreditprövningen. Andra saker som spelar in är om du hyr eller äger en egen botad, familjeförhållanden samt om du flyttar mycket eller ha bott länge på ett ställe.

De flesta av oss svenskar hamnar omkring 70 i kreditscore. Om du vet med dig själv att din kreditvärdighet kanske inte är så hög, så finns det åtgärder du kan använda dig utav för att förbättra den. Någon av dem kanske är mer tidskrävande än andra, men om du en dag önskar att ta ett lån så kan det vara värt att starta i tid. I resten av denna artikeln ska vi undersöka hur du kan förbättra din kreditvärdighet. Om du däremot inte har hög kreditvärdighet, så finns det lån med svag kreditvärdighet att ta.

 

Bli av med betalningsanmärkningar

Som du antagligen har förstått så anses det som väldigt negativt att ha betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning är något du får när du inte kan betala av på din skuld, trots påminnelser och inkasso.

Om du inte kan betala skulden så får du en betalningsanmärkning, vilken blir synlig vid en kreditupplysning. Det enda sättet att bli av med skulden är att betala av skulden.

Vid en sådan situation bör du ta kontakt med den eller de du är skyldiga pengar och se om ni kan komma fram till en lösning som gör att du kan betala den du är skyldig. Om du skulle ha några extra pengar bör de också gå till återbetalning av skulden som har resulterat i betalningsanmärkning.

Efter att skulden är betald så sitter betalningsanmärkningen kvar i de register som långivarna använder sig utav i 2 år.

 

Ordna upp med andra dyra skulder

Det nästa du bör ta tag i är dyra skulder. Lån där det är säkerhet i bostaden och bil kan du låta ha sin gång och fortsätta betala av den i den takt som ni har kommit överrens om. Det är den dyra räntan du bör se upp med, alltså det du är skyldig på lån av varor, kreditkort och småskulder. Samla en översikt och börja med att betala tillbaka skuld på det lån som har högst ränta. Nya långivare vill nämligen se det som en hög risk om du har för mycket smålån att betala tillbaka på.

 

Betala dina räkningar i tid

God betalningshistorik är en viktig faktor när din kreditvärdighet ska beräknas, och god betalningshistorik får du bland annat av att betala räkningarna i tid och inte övertrassera ditt konto. Betala dina räkningar med autogiro där det är möjligt och lägg in att räkningarna ska betalas i god tid före förfallodatum.

 

Andra förhållanden som påverkar kreditvärdigheten

Statistiskt sett är det de i åldrarna mellan 18 och 25 år som struntar mest i att betala räkningarna innan förfallodatumet. Om du befinner dig i det åldersspannet får du därför tänka på detta extra noga, för att inte få en lägre kreditscore.

Om du är gift så har det en positiv inverkan vid en kreditprövning och på din kreditvärdighet. Det är helt enkelt därför att om ni är två stycken som tjänar pengar så kan ni dela på utgifterna. Bankerna gillar det här, därför att det ökar sannolikheten att de får tillbaka summan de har lånat ut.

Bankerna gillar också stabila boendeförhållanden. Flyttar du mycket kan detta få negativa konsekvenser för din kreditvärdighet, speciellt om du tillhör den åldersgruppen där banken menar att du borde ha slagit dig till ro. Det vill säga att om du är mellan 30 och 50 år, bör du eftersträva att bo på ett och samma ställe så länge du kan.

Om du ordnar upp dina betalningsanmärkningar och dyra skulder har du gjort stora förbättringar av din kreditvärdighet.