Samla lån och krediter trots många förfrågningar

Det finns många anledningar till varför vi tar ett lån. Det kan hända att bilen behöver en justering för att bli EU-godkänd, att kylskåpet går sönder eller att huset behöver en renovering. Det kan också vara att vi köper saker på avbetalning eller helt enkelt tar ett smålån för att kunna resa på semester. Oavsett vad orsaken är till lånet så händer det någon gång att det blir för många lån och då kan det vara en god idé att samla lån och krediter.

 

Samla lån och krediter: få översikt

Om du har många smålån är det inte bara lätt att tappa översikten, det är också dyrt. Du betalar ränta för varje lån du har och denna kan variera. I tillägg kan du behöva betala avgifter vartefter du betalar in. Det vill säga att desto fler lån du har, desto mer avgifter betalar du. Att samla dyra smålån vill därför både ge dig bättre ekonomi i form av färre avgifter och en bättre översikt över din egen ekonomi.

Det är viktigt att inte underskatta hur viktigt det är att ha en översikt över sin egna ekonomi. Det bidrar till att förhindra att du kommer hamna i betalningsproblem. Om du tappar översikten och slutar betala, så riskerar du inte bara att dina lån blir dyrare på grund av inkassokostnader, men också att du får betalningsanmärkning. Att bli registrera med betalningsanmärkning gör att du kommer få avslag på framtida låneansökningar, samlingslån, innan betalningsanmärkningen försvunnit.

 

Så söker du om ett omstartslån

Att söka om att samla sina lån och krediter fungerar på samma sätt som ett lån utan säkerhet. När du ska söka om att samla dina lån är det viktigt att jämföra flera olika långivare, gärna låneförmedlare. Det är helt enkelt för att du ska kunna få en så låg effektiv ränta som möjligt, vilket gör att lånet blir billigare för dig.

Även om den effektiva räntan sätts individuellt, så ger det ett bra utgångsläge inför att du söker via en långivare eller låneförmedlare.

Hitta ett lån med en så låg effektiv ränta som möjligt, det kommer hjälpa dig.

 

Hopbakslån med hjälp av ett bolån

Eftersom att bolånet fungerar som en säkerhet för banken, så är det också möjligt att söka om utvidgning av bolånet och använda detta till att samla smålån och kreditkort där. Bolån är nämligen den låneformen som har den lägsta effektiva räntan. Det beror på att banken får säkerhet för lånet och att detta resulterar i en låg ränta. Därmed får du ett långt billigare lån en vad du annars kan få.

 

Använd en låneförmedlare

Om du väljer ett omstartslån utan säkerhet är det väldigt klokt att jämföra långivarna innan du tackar ja till ett lånerbjudande. Det handlar alltså igen om att få en så låg ränta som möjligt. Det enklaste sättet att göra detta på är att använda en låneförmedlare. Genom att använda en låneförmedlare så får du låneerbjudande från ca 30 banker och du får enkelt en översikt över vilka lånerbjudanden du får, innan du väljer.

Ansökan går enkelt via nätet. Stora, etablerade låneförmedlare i Sverige är Lendo, Axo Finans, Zmarta och Freedom Finance. Även om de samarbetar i stort sett med samma banker, så kan det vara en god idé att söka hos flera, för att få så många erbjudanden som möjligt.

I och med att du ansöker så tar de en kreditupplysning och resultatet av denna vill avgöra vilken ränta du får erbjudande om och hur mycket du får låna.

När du fått erbjudanden så väljer du det erbjudande som ger dig den bästa räntan. Det är gratis att använda en låneförmedlare och du har ingenting att förlora på att använda dig av en. Det finns bara fördelar.

Du måste uppfylla bankens krav för att kunna söka. Detta handlar om:

  • 18 år +
  • Intäkt (ca 100 000 kr + i årslön)
  • Kreditupplysning (en del godkänner betalningsanmärkningar, tex Lendo & Zmarta)

 

Samla lån med betalningsanmärkning

Det finns banker som godkänner betalningsanmärkningar i Sverige. Hos Lendo kan du låna upp till 150 000 kr om du har betalningsanmärkning(ar), är minst 18 år gammal, med en årsinkomst på minst 120 000 kr och är skuldfri hos kronofogden sedan 6 månader.