Lån med svag kreditvärdighet: Utan UC & Många förfrågningar

Det finns stora möjligheter att kunna få lån med svag kreditvärdighet om du har betalningsanmärkningar och många förfrågningar. I Sverige finns exempelvis Ferratum, som erbjuder små lån upp till 30 000 kr. Behöver du låna mer pengar än 30 000 kr? I så fall finns smarta alternativ som Lendo, Zmarta, Axo finans och Freedom Finance. De är låneförmedlare, som genom endast 1 kreditupplysning kan ge dig förslag på lån från ca 30 banker.

Det kostar inget för dig att använda dig utav dem, de står på konsumentens (din) sida och räntan du får via dem blir inte högre jämfört med om du går direkt till långivarna. Tvärtom så kan den bli lägre.

 

 

Lån utan kreditupplysning?

När du söker om att låna pengar så kommer det i samband med din ansökan att tas en kreditupplysning. Då får banken insyn i din ekonomi och därigenom din återbetalningsförmånga, vilket avgör hur mycket och om, du kan låna.

Även om det är en större risk för banken att låna ut pengar med betalningsanmärkning till dig, så kan flera långivare godkänna flera betalningsanmärkningar, exempelvis Lendo och Ferratum.

 

Omöjligt att få lån? Detta kan du göra om du inte kan låna pengar

Det allra första du bör göra är att sätta upp en budget och skaffa dig en komplett översikt över din ekonomi. Finns det områden där du spenderar mycket pengar idag och kan spara in på? Finns det möjlighet att spara pengar till det du behöver eller önskar dig, istället för att låna?

Om du har skulder hos kronofogden kan du med hjälp av en budget se om du kan spara in på ett eller flera användningsområden och få mer pengar till att betala av de lån du har. Skuldsanering är något du kan få hjälp med i kommunen. En betalningsanmärkning sitter kvar i 2 år efter att skulden är avbetalad.

 

Sök lån med en medsökare

Det är också möjligt att söka om att låna tillsammans med en medsökare om du vill kunna ta ett privatlån. Om du känner någon med god kreditvärdighet så kan ni tillsammans få en lägre ränta på lånet, likaså öka sannolikheten att få lånet beviljat. Vanliga grundkrav brukar vara en årsinkomst på över 100 000 kr, skuldfri hos kronofogden i mer än 6 månader och svensk medborgare.

Tänk däremot på att om ni båda väljer att låna pengar tillsammans, så har ni ett solidariskt ansvar över lånet. Det betyder att båda har ansvar att se till att räntor, amorteringar och andra kostnader som kan uppstå i samband med lånet är något ni båda måste ha ansvar för.

Om du inte kan betala av lånet, så kommer banken att vända sig till den du står på lånet tillsammans med. Omstartslån utan säkerhet med betalningsanmärkning

Det finns möjligheter för ett omstartslån utan säkerhet trots betalningsanmärkning. Det finns nämligen banker som är specialiserade på detta. Banker som ger lån med betalningsanmärkning är vanligare i Sverige än exempelvis Norge.

 

Några sista goda råd för dig som vill ta ett lån med svag kreditvärdighet

Även om de flesta långivarna inte godkänner betalningsanmärkningar, så finns det flera stora långivare som gör det om du behöver få ett lån med svag kreditvärdighet.

Låna heller inte mer pengar än du vet att du har råd att betala tillbaka. Skulle du få problem är det viktigt att kontakta långivaren så snart som möjligt och se om ni kan komma fram till ett upplägg som skulle passa er båda.

Vill du se fler lån? På vår startsida listar vi långivare där du kan låna pengar snabbt. (Bra om du vill ha pengar direkt på kontot)